Десетки семейства в Карловско изкараха безсънна нощ, отводнявайки залетите си от интензивни дъждове домове. 3-метрова вълна от река Мъртвица ударила най-ниските точки в селото и наводнила 15 къщи и няколко улици.

Заради проливните дъждове в Карловско две реки преляха. Най-пострадало е село Дъбене, съобщи Нова телевизия.

В Свищов също има наводнени пътища. Отсечката Вардим - Нов град, която е част от пътя Свищов- Русе е затворена за неопределено време, заради наводнение и свличане на земна маса върху пътя.

До късно снощи екипи на Областно пътно управление отводняваха главния път. И в тази област има наводнени къщи. Във Велико Търново от вчера се извършва наблюдение на всички локации на река Янтра.

Наводнен беше и републиканският път Троян-Шипково. Поради голямото количество дъждовна вода се запушиха дерета и водостоци, които преляха и затлачиха пътя с дървен материал и наноси.

Падна подпорната стена на детската градина в с. Шипково. Отнесен беше релсов мост в с. Калейца.

За днес в 3 области на Югоизточна България заради интензивни валежи и гръмотевични бури. Кодът е в сила за областите Хасковска, Ямболска и Бургаска. В тези области на места ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра. Има условия и за градушки.