Ерик Клептън, един от най-великите живи солокитаристи, разкри, че заради заболяване на нервната система вече изпитва огромни затруднения в свиренето, пише „Индипендънт”.

От 2013г. насам музикантът страда от периферна невропатия, която засяга сетивността и двигателните способности.

В интервю за списание „Класик рок” Клептън разказа как всичко започнало с болки в кръста заради които отменил голям брой свои концерти.

„Трудо ми е да свиря на китарата и се примирих с факта, че няма да стане по-добре. Позволявам си, доколкото е разумно, да продължавам да записвам в студиото. Не искам да се насилвам и да се излагам”, разказва Клептън.

Роклегендата беше част от групите „Ярдбърдс” и „Крийм” и е автор на класически парчета като „Sunshine of your love”, “Layla”, “Wonderful Tonight”, “Tears in Heaven” и други.

„Тъй като се възстановявам от алкохолизъм и пристрастявания към други вещества, смятам за голямо постижение, че изобщо съм жив. Щеше да е логично да съм ритнал камбаната отдавна. Поради някаква причина се измъкнах от челюстите на ада и получих още един шанс”, заяви още китаристът в интервюто.

По-рано този месец в западната преса се появи информацията, че Клептън ще свири в две парчета на „Ролинг стоунс”, които ще са част от предстоящия нов албум на рок динозаврите.