Българската федерация по ски получи поредно признание от ФИС, като взе старт от Световната купа по сноуборд (паралелни дисциплини) през сезон 2016/17. Домакин на престижната проява, която ще се проведе за първи път в България ще е водещия ни зимен курорт Банско.

Така за първи път българските фенове на сноуборда ще могат да гледат на живо състезание за Световната купа с участието на актуалния носител на трофея Радослав Янков. Новината дойде от 50-ия конгрес на Международната федерация по ски (ФИС), който се проведе в Канкун (Мексико). Именно там БФСки успя да се пребори да влезе в календара на най-проспериращата дисциплина от сноуборда. Стартовете при най-добрите мъже и жени в света ще са през февруари 2017-а.

Тепърва ще се уточняват датите на стартовете в Банско. В Канкун БФСки организира коктейл по повод спечелването на Кристалния глобус от Радослав Янков. През 2007-а година БФСки успешно организира в центъра на София старт от Световната купа по сноуборд в дисциплината Биг Еър. Да видят елита в тази дисциплина тогава се събраха над 10 000 зрители.

Добрите новини от Мексико продължиха с взимането на домакинство от БФСки на два старта за Световната купа в алпийските ски. През 2019-а година Банско ще приеме Световната купа при мъжете в дисциплини Алпийска комбинация и гигантски слалом, а през 2020-а Супергигантски слалом и Алпийска комбинация при жените.