До леглото на Митьо Очите в болницата има полицай. Близките му се притесняват да не го убие някой. Ние правим каквото трябва. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред Нова телевизия.

Драстичен е наистина случаят с престрелката в Слънчев бряг. Това е голям проблем. Но вижте какво става и по света и в Европа. Има хора, които си мислят, че са над закона и могат да правят всичко. Часове след случая много от заподозрените бяха задържани, каза Бъчварова за екшъна, който се разигра миналата сряда в морския курорт.

"Атаката срещу мен и премиера, че има чадър над престъпността в Слънчев бряг е безумие. Тези хора, които го твърдят имат усещане за безнаказаност. Само преди дни са заловени 16 души, които са извършвали престъпна дейност. Митьо Очите има публично няколко легални бизнеса. Сега опитваме да установим дали се занимава и с нещо незаконно", каза още Бъчварова.

"Защо хората, които твърдят, че войната е за наркотици не сезират прокуратурата или не сигнализират до полицията. Не може само да се коментира. Непрекъснато се правят проверки за наркотици, не само в Слънчев бряг. В момента се използва всеки един конкретен случай за политическа атака", допълни вътрешният министър.

"Всички видяхме след думите на генерал Атанасов как се разпространяват лъжи. Ще посъветвам премиера да заведе дело за клевета срещу Атанасов. Как да коментирам човек, който твърди, че в нощта на екшъна аз и Борисов сме били близо до Бургас заедно с Валентин Златев. Нека да се разбере когато един човек говори, какво всъщност стои зад думите му. Моето уважение към Атанасов приключи", категорична бе Бъчварова.