Българинът Иван Златев Манолов е арестуван на летището в Малта, след като е чут да казва, че "никой няма да оцелее", съобщава вестник Malta Today. 52-годишният мъж ще отговаря пред съда и за отправяне на заплаха към хора и двама полицейски служители

Българският гражданин остава в ареста, след като магистратът Донатела Френдо отхвърли молбата му за пускане под гаранция. Манолов отрича обвиненията. 

В събота сутрин Манолов, който описва себе си като художник, е бил на летището, за да се върне в България. В буса, който е превозвал пасажерите към самолета, той е бил чут от малтийска двойка да казва, че „никой няма да оцелее“. Българинът също така е отправил заплахи към полицейските служители, които са го арестували. Той е притежавал и изтекъл документ за самоличност, който показвал старият му адрес в Малта. Манолов е обяснил, че хазяйката му го е изритала от новия му адрес и му е купила еднопосочен билет за България, тъй като е повредил мебелите й. 

Въпреки, че Манолов твърди, че изречената фраза е била казана на шега, от малтийския съд заявяват, че приемат подобни заплахи за нещо сериозно.