След като Европейското първенство по футбол във Франция започна, много мъже ще прекарат следващите дни залепени пред телевизионния екран. За жените обаче това е досадно и за отегчени половинки това ще бъде повод да се отдадат на кръшкане, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.
Анкетата сред над 5000 потребители на сайта за извънбрачни афери „Глийдън“ показва, че една четвърт от британките ще предпочетат да се срещат с любовниците си, отколкото да си губят времето в компанията на захласнатите по футбола си съпрузи. От сайта отбелязват, че по време на Световното първенство по футбол през 2014 г. са отчели увеличение с рекордните 71 процента на регистриралите се жени по време на шампионата. Често пренебрегвани заради случващото се на футболното игрище, жените се „заиграват“ на друго поле - на изневярата, казва говорител на сайта.
Резултатите от настоящото проучване показват, че само 12 процента от дамите ще гледат футболни мачове заедно със своите съпрузи или партньори. Други 34 процента от представителките на нежния пол планират да се виждат с приятелки, докато половинките им зяпат футбол, а 27 процента ще отделят време за самите себе си, докато мъжкото внимание е насочено другаде.
Междувременно 76 процента от участвалите в допитването мъже са признали, че са използвали „ходенето на мач“ като извинение за извънбрачните си афери.