Един човек загина, мъж и 7-годишно дете са с опасност за живота, четвърти е в травматология при тежка катастрофа край Раднево.

Жестоката катастрофа стана вчера около 14.40 часа на главен път ІІ-57, на надлеза над автомагистрала "Тракия".

Полицията е установила, че 61-годишен водач от Стара Загора, е управлявал в посока запад, лек автомобил "Опел Астра". Водачът е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в движещият се в посока изток автомобил "БМВ", управляван от 23-годишна жена също от Стара Загора.

При удара водачът на "Опел"-а е починал на място. Возещият се до него на предната дясна седалка 29-годишен мъж е откаран и настанен в отделение по неврохирургия при МБАЛ "Проф. д- р Стоян Киркович" с пет счупени ребра, фрактура на дясна ключица, фрактури на ляво коляно и тазобедрена става и кръвоизлив в белите дробове. Има опасност за живота му.

Возещият се на задната седалка в колата 38-годишен мъж е откаран и настанен в травматологично отделение на същата болница с фрактура на лява подбедрица и фрактура на ляво бедро, без опасност за живота, а возещото се също на задна седалка в "Опел"-а 7-годишно момче е откарано и настанено в отделение по неврохирургия с фрактура на дясно бедро, фрактура на лява ръка, контузии на бял дроб и мозък и фрактура на лицева кост. Има опасност за живота на детето.

Водачката на "БМВ"-то е получила фрактура на дясна пета. Обслужена е в ЦСМП – Стара Загора и е освободена за домашно лечение, без опасност за живота. Взета и е кръвна проба за анализ.

По случая в Районното управление в Раднево е образувано досъдебно производство.