Бетоновите плочи, които бяха излeти на къмпинг „Юг" преди година, не са върху дюни. Бургаският административен съд е отхвърлил заповедта за премахването им. 

Двете бетонови плочи, които бяха излети на пясъка на  къмпинг "Юг" през миналата година са  част от проект за ваканционно селище. След проверки от няколко институции бе констатирано, че те са на сиви дюни, а кметът на Царево издаде заповед да бъдат премахнати. Тя бе обжалвана и съдът я отхвърли, коментира градоначалникът Георги Лапчев.

Тъй като се оказа, че тази година пясъчната дюна, тъй като те са бягащи пясъчни  дюни, тази година е избягала някъде и не знам какво точно се е случило с нея, но фактга е, че съдът отмепня заповедта  на кмета за премахване  на бетоновите плочи.

На съдебните заседания е назначена експертиза от геолог към БАН, чийто заключения са, че пясъците не са дюни. Паралелно с това Бургаският окръжен съд е потвъдил заповед на кмета на Царево за премахване на 16 каравани, част от същия ваканционен комплекс. Тя се обжалва пред върховната инстанция. В съда тече и дело за отделно издаденото разрешително за цялото вилно селище.