Цветан Василев няма да се прибере скоро в България. Той смята, че връщането му тук е опасно за него. 

Това заяви адвокатът на банкера Константин Симеонов. Има решение на Апелативния съд за екстрадирането на Цветан Василев. Делото се връща на първата инстанция, но не знам дали е по същество или заради технически проблеми. Няма вероятност Цветан Василев да дойде в България, за да бъде разпитан, обясни Симеонов. "Официално в прокуратурата не е получена информация за това има ли решение на сръбския съд по делото за екстрадиция, какво е като съдържание, къде в момента се намира производството, дали е в основния съд или в апелативния", заяви вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Прокуратурата обяви, че зад източването на Корпоративна търговска банка стои организирана престъпна група начело с Василев и прехвърли делото в спецсъда. 

Ако той бъде екстрадиран по обвинение за организирана престъпна група, на него не може да му бъде повдигнато обвинение. Василев трябва да бъде върнат в България по обвинение за присвояване на 206 млн. лева, категоричен е Симеонов, цитиран от БНР.

Василев има призовка за 21 юни, стана ясно още от думите на адвоката.

Местят делото в специализираната прокуратура и ще го внесат в специализирания съд. Така си избират съд, коментира Константин Симеонов.