Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова ще отговори на депутатски въпрос за незаетите бройки от щата на Министерството на вътрешните работи, предаде репортер на БГНЕС.

Тази седмица Бъчварова е единственият вицепремиер, който ще участва в парламентарния контрол. Останалите участници са министри – общо шест на брой.

Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика ще отговори на въпрос относно разпределение на 8.1 млн. лв. от "Агенция по заетостта" на средства по схема "Обучения и заетост" – като предварително се знае, че само една видинска фирма е получила одобрение за три работни места.

Към социалния министър има отправено питане и за мерките в областта на социалната политика, свързани с тежките демографски процеси.

Здравният министър Петър Москов ще се опита да разясни позицията си по спрени от държавата плащания за Фонда за лечение на деца. Той ще трябва да внесе и повече яснота за проблемите с доставките на консумативи за провеждане на изследване на онкоболни пациенти с РЕТ- скенера в УМБАЛ "Александровска". Към Москов има отправени общо 10 въпроса.

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще обясни възможно ли е възстановяване на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Нековият колега – икономическият министър Божидар Лукарски ще трябва да представи пред народното представителство как смята да реализира Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа - Сакар, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити райони.

В парламентарния контрол ще участват още Вежди Рашидов, министър на културата и Десислава Танева, министър на земеделието и храните.