В миналите ни виртуални срещи с теб, драги читателю, се запознахме с механизмите на отслабването. За да се случи това обаче, ти първо трябва да натрупаш килограми. А това се случва с течение на времето.
Кои са тези, за които не е късно да НЕ влязат в порочния кръг? 
Кои са тези, които са в началото на житейския си път, изграждането на хранителни навици и здравословен начин на живот? Това са именно децата. 
Истината е, че те са най-засегнатите днес.
От една страна е хранителната индустрия, която всеки ден бълва все повече храни, гарнирани с всичките Е-та, прекрасно опаковани и подкрепени с мощни рекламни кампании и промоции.
От друга страна сме ние, родителите - всеки от нас обича детето си и иска най-доброто за него, в това число и за храненето. А правим ли го? Осигуряваме ли му истинска и качествена храна? 
Предлагам ти да обърнеш сериозно внимание на това какво и как се храни детето ти, защото моделът, който създаваме у тях, ще им остане за цял живот.
Ние в Центъра за натурално хранене „Изи Фууд“ работим активно с деца и сме готови да споделим с теб наблюденията, опита и изводите, които сме направили.
За децата всичко е игра - нека я играем заедно!
Ние, родителите, трябва да се заредим с търпение и отговорно да подходим към храненето на децата си. Да приемем, че не просто изхранваме, а възпитаваме и създаваме фундамента на здравето и успешността на децата си. Създаваме бъдещето на нацията.
Предлагаме да обогатяваш всеки ден информацията и опита си и търпеливо да го предаваш, експериментирайки. И в тази връзка искам да споделя нещо, което със сигурност те е озадачавало много пъти - защо децата не харесват някои храни, които с възрастта започваме да обичаме? Става дума за риба, маслини, чесън, хрян, спанак, авокадо. Защото вкусовите рецептори на бебетата са около 22 000 и с времето намаляват и от тях остават около 2/3. Така че събери търпението си и отчитай тези факти, когато се сблъскаш с капризите на децата или внуците.
Предлагай на децата пресни, натурални и здравословни храни без съдържание на изкуствени бульони, оцветители, овкусители, подсладители и т.н. Така детето ще свикне с тези вкусове, ще ги обикне и ще ги предпочита занапред. Когато постигнем това, ще имаме основание да кажем, че сме му създали правилни хранителни навици. 
Децата обичат да са модерни - да им помогнем и в храненето да са такива!
Нашият най-важен съвет е: Изхвърли боклуците от менюто! Увеличи приема на вода, плодове, зеленчуци и качествени млечни и месни продукти. 
Проучвания сочат, че децата изобщо не са привърженици на здравословния начин на живот, като:
- 33% от децата в училищна възраст се хранят с тестени изделия (пици, мекици, банички) поне веднъж на ден;
- 21% ежедневно консумират сладкарски изделия (торти, кексове и други сладкиши);
- 13% редовно ядат чипсове и други видове снакс;
- 20% от учениците ежедневно пият висококалорийни сокове и безалкохолни напитки;
- над 6% от децата у нас консумират пресни плодове и зеленчуци изключително рядко.
Бъди отговорен родител! 
Погрижи се за детето си и ако смяташ, че ние, екипът на Easy Food, можем да ти бъдем полезни, се обърни към нас. Можем да ти предложим разнообразие от храни, богати на витамини, минерали, ензими - познат набор от думи, нали? Точно това са основите на хранителната пирамида, която отразява потребностите на тялото. 
Доведи детето си на някое Занятие с деца, които се ползват с голям и жив интерес, или просто ни посетете на ул. „Тулча“ 15, в ресторанта на хотел „Миления“. за да се насладите на истинска натурална, вкусна и здраветворна храна.
До нови срещи!

Таратор Easy Food

Таратор Easy Food

Необходими продукти за 6 порции:
1 голяма краставица
1/2 връзка копър
1 кофичка кисело мляко /домашното е най-добро/
студена вода /една кофичка от кисело мляко/
2-3 скилидки чесън
1 шепа орехи
2-3 супени лъжици олио/зехтин 
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Всеки българин знае как да си направи таратор, но днес ще ти дадем идея КАК да го „пипнеш“ и направиш още по-ефективен инструмент за балансиране на теглото -отслабване или мускулен растеж.
*** ако добавим 1 с.л блендирани /смлени на блендера/ овесени трици или други растителни фибри, тараторът, освен че ще засити за по-дълго, ще помогне в извеждането от тялото на шлаки и токсини;
*** ако добавим 2 с.л. обезмаслена извара, тараторът се превръща в идеалната вечеря - засища за дълго, давайки градивен материал за мускулни влакна


Пилешки хапки върху картофено пюре

Пилешки хапки върху картофено пюре

Необходими продукти за 4 порции:
700 гр пилешко/пуешко филе
за соса:
100 г брашно от лимец
20 г краве масло
300 мл костен бульон
черен пипер
дафинов лист
сол
за картофеното пюре:
500 г картофи
20 г краве масло
60 мл прясно мляко
60 г овесени трици
сол
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо нарязваме на парченца, овкусяваме със сол, пипер и други натурални подправки, каквито предпочитаме, и задушаваме в тавичка под фолио за 20 мин на 200 градуса
Сосът приготвяме, като запечем брашното в намазнена с маслото тавичка или тефлониран тиган, където добавяме бульона и подправките.
Картофеното пюре правим, започвайки с варене на картофите, към които можем да добавим и други зеленчуци за вкус и цвят по желание. Стараем се в края на варенето да е останал минимално количество бульон 100-200 мл, за да оползотворим максимално полезността му. В отцедения бульон, докато е още горещ, накисваме овесените трици за около 5-10 мин. Пасираме картофите, като последователно добавяме накиснатите овесени трици, маслото, млякото и подправките.
Аранжираме ястието както е на снимката и консумираме в компанията на любимите си хора с добро настроение.
Добър апетит!