Три пистолета са иззели полицаите след кървавия инцидент във "4You" късно в сряда. Едно от оръжията е пистолет "Макаров" със заличени номера. Това съобщи преди минути апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров на пресконференция, в която участват още прокурори и шефът на ОД на МВР Калоян Калоянов. Другото иззето огнестрелно оръжие е законно притежавано, а от гардовете на Митьо Очите е иззето газово оръжие.

Два проектила са изкарани от тялото на убития 46-г. мъж, които са предадени за балистична експертиза. Тя ще бъде решаваща при повдигането на обвинение, тъй като от нея ще стане ясно кой е натиснал спусъка. Както "24 часа" пръв съобщи, Александър Алексиев е убитият при снощния инцидент. Той е от обкръжението на Димитър Желязков. Над 30 гилзи са намерени в заведението, стана ясно по време на извънредния брифинг. Над 10 лица са задържани. "Има хора, които все още издирваме във връзка с престъплението", заяви комисар Калоянов.

Шефът на окръжна прокуратура Бургас Калина Чапкънова ще работи по няколко версии. Засега основна остава тази съобщена снощи от комисар Георги Костов - спречкване за паркоместа между приятеля на дъщерята на Очите - Станислава и собственикът на "4You".

Няма данни хората на Очите, които са били над 30 човека, да са били въоръжени с бухалки или брадви, но е ясно, че нападението е било е било за саморазправа. Предстои да бъде образувано отделно производство за това. Единствен Митьо Очите е бил с бронежилетка и един от куршумите е попаднал в нея.