Снощната стрелба пред дискотека в Слънчев бряг срещу сочения за наркобос Димитър Желязков-Очите, при която бе убит негов бодигард, а самият той беше тежко ранен, е възникнала след битов инцидент. Това разкри в сутрешния блок на БНТ главният секретар на МВР Георги Костов.

Вчера следобед лице от обкръжението на Димитър Желязков - младеж, живеещ на съпружески начала с дъщеря му, е имал спор за паркиране със съдържателя на въпросното заведение в Слънчев бряг. След това е имало комуникация между Желязков и собственика. Никой от двамата обаче не е съобщил на полицията.

Снощи пред заведението се събират около 40 човека, близки до Желязков. При влизане в заведението възниква спречкване между тях и управителя на заведението, след което има разменени удари и изстрели със законно и може би незаконно притежавано оръжие, каза главсекът на МВР.

След това са проведени заградителни мероприятия и са задържани две лица, едно от които е вероятният извършител на убийството на бодигарда на Желязков, а другото задържано лице е от обкръжението му.

Провеждат се оперативно-издирвателни меропрития в 5 области, задържани са 7 лица, които имат съпричастност към конфликта. Считаме, че имаме и оръжието на убийството, и извършителя на убийството. Надявам се до края на деня картината да бъде изяснена, заяви Георги Костов.