Има заподозрени лица за обира на централната поща в Хасково, който бе извършен вчера. Това съобщи преди минути директорът на Главна дирекция "Националната полиция" Христо Терзийски. Вече има задържани за обира в Пощата в Хасково от миналата нощ, съобщава от своя страна Haskovo.net, като се позовава на свои достоверни източници. Зад решетките са двама заподозрени, с които разследващите още работят. Той посочи, че продължава разследването на случая от вчера, когато неизвестни лица нахлуха в пощата, завързаха охранителя и отмъкнаха парите за пенсии на хората от региона.

„Предприета е изключително ниска организация по охраната на такова сериозно количество пари”, коментира в ефира на „Нова телевизия” Христо Терзийски. Вчера от пощата в Хасково бяха задигнати близо 2 млн. лв.

„Работим с колеги от града и със служители от Главна дирекция „Национална полиция”. Задържани и обвинени все още няма”, добави още Терзийски.

Опашка от притеснени възрастни хора се е извила пред вратите на Централната поща в Хасково днес. Пенсионери споделиха, че се страхуват, че може и техните пари за месеца да бъдат откраднати, предаде bTV.

Гардът, който е бил на смяна, до късно вечерта беше на разпит в полицията. Тепърва той и други служители ще минат на детектор на лъжата, тъй като има сериозни съмнения, че вътрешен човек е помогнал на крадците.