Адвокатът на Ценко Чоков - Иво Найденов внесе подписка от 400 души в подкрепа на кмета на Галиче. “Смятам, че не може 400 човека да бъдат манипулирани - те са го направили това - тази подписка е след задържането на Ценков Чоков”, каза защитникът. Той внесе и благодарствени писма, сред които и от свещеник. “Вижте ние тук в момента сме в една селска драма. В една селска драма, където един кандидат кмет не е успял, който написал една камара жалби - не напразно казах на първата мярка, че Ценко Чоков не е проверяван само от НАСА, и аз смятам, че само от още едно място не са го проверявали - АГ болницата по обективни причини”, каза Найденов.

Прокуратурата внесе в съда пък нов том с доказателства - разпити на свидетели и разпознавания.

Кметът на Галиче и още осем души бяха арестувани при показна акция на МВР и ДАНС на 26 май. Обвиненията са за участие в организирана престъпна група за лихварство, побои и отвличане спрямо хора. Ценко Чоков е обвинен и като ръководител на групата.

Преди около седмица след 10-часово заседание по-долната инстанция спецсъдът реши, че Ценко Чоков и още 5-ма остават в ареста. Сред тези, на които съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” е и синът на Чоков - Мартин. Участници в групата, според обвинението, са и Димитър Каменов, Иван Тодораков, Касъм Касъмов, Мартин Чоков, Сашо Димитров и Васил Филиповски. Спецсъдът обаче не намери достатъчно доказателства дори за обосновано предположение Касъм Касъмов да е бил част от тази група и го остави без мярка за неотклонение.

Друг от обвинените - Васил Филиповски съдът пусна под "домашен арест". Според магистратите от данните по делото не могат да се съберат категорични доказателства за участието му в организираната престъпна група.