Жертвите от атентата в Истанбул може да се увеличат. Към момента се съобщава за 11 загинали и 14 ранени. Сред пострадалите има и един човек в тежко състояние.Взривът избухна близо до автобусна спирка в централния район Баязит. Целта на нападението най-вероятно е бил полицейски автобус. Загинали са седем сътрудници на полицията.
  
По предварителни данни е задействана самоделна бомба с помощта на дистанционно управление.
 
В интернет се появиха ужасяващи снимки и видео записи от мястото на трагедията.

„Седмина полицаи и четирима граждани загубиха живота си“, заяви кметът на Истанбул Васип Сахин. По неговите думи други 36 души са ранени. От българското Министерство на външните работи съобщиха, че все още няма информация от Истанбул за това дали има или не пострадали българи след взрива срещу полицейски автобус в града, информира БГНЕС. 

В същото време от турската Анадолска агенция съобщават, че след експлозията са били чути изстрели. АФП посочва, че експлозивът, причинил взрива, е бил задействан с дистанционно управление. Снимките от инцидента показват ударения автобус, който е опожарен. Стъклата на намиращите се наблизо магазини също са били разбити от ударната вълна. На мястото вече са изпратени линейки, пожарни автомобили и сапьорски екип, а мерките за сигурност са повишени.

Очаква се по-късно да бъде извършена контролирана експлозия на подозрително превозно средство в близост до мястото на нападението, посочва в. „Хюриет“. Според съобщения взривът е станал до метростанцията „Везеджилер“, която се намира в близост до някои от основните забележителности в историческата част на града.

В момента станцията е затворена от съображение за сигурност. Полицейският автобус е пътувал към Истанбулския университет за изпълнение на редовни задължения, посочват още медиите. Според в. „Джумхюриет“ всички изпити, насрочени за днес в учебното заведение са отменени.