Опитаха да убият шефа на силистренските антимафиоти посред бял ден пред сградата на МВР в града, съобщават от прокуратурата.

Около 9,20 часа пред сградата на ОД на МВР -Силистра, по време на среща между началника на сектор БОП в ОД на МВР в Силистра Илиян Великов и Мартин С.М., последният е нанесъл няколко удара с нож по тялото и главата на полицейския служител.

На Илиян Великов са причинени разкъсно-контузни рани и охлузвания. Настанен е в хирургично отделение на болницата в Силистра без опасност за живота.

Нападателят Мартин С.М. е установен и незабавно задържан от органите на реда за срок от 24 часа. Открит и иззет и ножът, с който са причинени нараняванията.

Окръжната прокуратура в Силистра образува досъдебно производство за опит за убийство на Илиян Великов.

Двама следователи правят оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели.

Междувременно вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира, че инцидентът с шефа на БОП в Силистра се уточнява. За радост той е в добро състояние, подчерта тя след заседанието на съвета за превенция на престъпността.

Силовият министър призова медиите да изчакат да минат първите процесуални действия. Установен е извършителят, похвали се Бъчварова. Скоро щяло да има информация и за мотивите на нападателя.