Лили Маринкова е била уволнена от БНР след огромен скандал пред голяма част от хората в програма "Хоризонт", научи "24 часа".

"Не мога да говоря сега", каза известната журналистка.

Тя е дългогодишен водещ в радиото, миналата година стана и директор на програма "Хоризонт".

Лили Маринкова е завършила Факултета по журналистика на СУ „Климент Охридски“. В БНР е била водещ на предаванията „Разговор с Вас“, „Хоризонт преди всички“ и „Неделя 150“.

Телевизионната й кариера е свързана с Ефир 2 на БНТ в най-интересните години на прехода и предаванията „Открита линия“ и „Очевидци“. По-късно води авторското предаване „Вън от рая“ по Канал 3.

Маринкова е носител на наградите „Репортер на годината“, „Сирак Скитник за радиожурналистика“ както и на „Голямата награда на Българската медийна коалиция за цялостен принос към независимостта на медиите и утвърждаването на принципите на гражданското общество“.

Съпруга е на драматурга Петър Маринков.

По-рано днес от Националното радио изпратиха съобщение до медиите, от което става ясно, че от утре, 7 юни, програма „Хоризонт“ ще бъде с нов директор. Това е журналистът Васил Велев.

Велев има над 30-годишен опит в електронните медии. Започнал е като репортер в БНР, бил е новинар и редактор в тогавашния обеден блок на „Хоризонт“, както и водещ в нощния „Хоризонт“.

След спечелен конкурс, през 1992 година заминава на работа в Българската редакция на Би Би Си с договор за две години. Двайсет години по-късно все още е в Лондон и Би Би Си, но вече е в обединения нюзрум на британската обществена медия.

В последните три години е подготвял радио журналисти в Тайланд, Малдивите, Филипините и на други места. Бил е съдия на радио и телевизионни конкурси.  Васил Велев има страст към новините, далечните пътувания, музиката и футбола. Привърженик е на лондонския „Чарлтън“.