Контролът върху чистотата на плажовете ще бъде непрекъснат, за да се гарантира безопасността на туристите. Това каза в сутрешния блок на радио „Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Тази година първите проби на водата показват, че водата е чиста, особено в Лозенец, там, където се спекулираше в началото на седмицата. Първите проби, които РЗИ взе в петък, показаха, че водата е абсолютно чиста“, заяви министър Ангелкова. По думите й, процесът е динамичен и това налага постоянното присъствие на контролни органи.

„Те ще бъдат на място, за да може да се проверява и следи чистотата на водата, за да се гарантира безопасността на туристите“, увери министърът. „От 94 взети проби, 67 показват отлично качество на водата, много по-добро от това в Гърция“, посочи министърът на туризма.

Николина Ангелкова каза още, че основният проблем пред летния туризъм е липсата на кадри. По думите й, всички хотелиери и ресторантьори са предприели необходимите мерки, така че този дефицит да не се отрази на качеството на туристическия продукт.