City University of London е сред 5-те % на топ университетите в света, където има отлични условия. Това разказа в интервю за БГНЕС Ема Томас, директор на международния отдел на City University-London.

Агенция БГНЕС публикува пълния текст на интервюто с нея.

БГНЕС: Какво трябва да знаят потенциалните студенти за City University of London?

Ема Томас: Няколко неща трябва да знаят потенциалните студенти, които искат да учат в City University of London. Университетът е сред 5-те % на топ университетите в света, където има отлични условия. От септември месец той ще бъде част от University of London едно обединение на висши учебни заведения в Лондон и по този начин студентите ще могат да използват тяхната материална база.

Университетът има отлична локация - намира се много близо до Лондонското сити, където са разположени много световноизвестни компании. Нашият бизнес факултет е в първия 1% на топ училищата по бизнес в света и всички наши студенти имат възможност да прекарат една година в чужбина като част от образованието си. Също така могат да участват в стаж, който е платен. Училището има много силни връзки с бизнеса в Лондон и студентите могат да изкарат платен стаж в известни фирми като банка HSCB, Coca Cola и други световноизвестни фирми.

БГНЕС: Бихте ли посочили имената на известни личности, завършили университета?

Ема Томас: Сред възпитаниците на правния факултет на City University of London са Маргарет Тачър, Тони Блеър, Ганди, както и генералният директор на Coca Cola и основателят на Easy Jet.

БГНЕС: Как се представят българските студенти в университета?

Ема Томас: Българските студенти се ползват с отлична репутация, както по отношение на академичните им постижения, така и по отношение на това, че се вписват идеално в социалния живот на университета и са активни участници в него.

Например, бих казала, че доста от нашите български студенти се включват активно в социалния живот на университета, като се изявяват като негови посланици и участват активно в Дните на отворени врати.

БГНЕС: Какви съвети бихте дали за бъдещите кандидат-студенти?

Ема Томас: Преди всичко бих ги посъветвала да направят своето проучване, защото в Лондон има много добри университети. Относно City University of London нека бъдещите кандидат-студенти да проучат добре програмите и да знаят, че едно силно мотивационно есе и добра препоръка би гарантирало успешен прием.