Пистолет "Макаров" , насочен в главата на учителката по български. Действието вероятно се развива през 2013 година в пловдивското училище "Св. св Кирил и Методий". Оръжието е от снимка в профила на Александър Караджов - син на полицая Венцислав Караджов, който днес бе обвинен в убийството на майка си и баща си, съобщава trafficnews.bg.

Снимката е във фейсбука на ученика, който преди три години е бил на 12 години. Въпреки това, ако се вярва на фотоса, най-вероятно е влязъл в класната стая с бойно оръжие и демонстративно го е насочил към главата на преподавателката. "Геройството" е заснето от съученик на Александър, става ясно от коментарите. В последствие снимката е анимирана като екран на играта Counter-strike със съответните икони, а главата на учителката е превърната в мишена, като върху нея е поставено кръстче.

9-милиметровият Макаров не фигурира сред законно притежаваните оръжия на бащата Венцислав Караджов. Възможно ли е това да е оръжието, с което са застреляни бабата и дядото на Алекс - Божурка и Цветан. Отговор на този въпрос ще даде разследването.

Очевидно обаче увлечението по огнестрелните оръжия на тийнейджъра е с размерите на мания. Младият геймър предпочита военизирани игри, а фейсбукът му е пълен със снимки на героите от най-популярните компютърни игри. Има само 15 приятели, но за сметка на това очевидно знае всичко за оръжията.

За това свидетелстват и мишените, открити край вилата на семейството в село Дедево, където Венцислав е давал уроци по стрелба на сина си. Въпреки, че все още е далеч от почти снайперистките изстрели на баща си, младежът е демонстрирал невероятно точна стрелба.

Полицаят бе арестуван на 17 май, когато родителите му Цветан и Божурка бяха открити мъртви. Възрастните хора са застреляни в дома им в квартал Смирненски с пистолет Макаров. Часове по-късно Венцислав бе подложен на кръстосан разпит, тъй като за кошмарните отношения с родителите му има както устни, така и сериозно количество писмени доказателства. Младото семейство Венцислав и Каля от години воюват с възрастните му родители. Въпреки това , при първоначалният обиск не бяха открити улики,които да свързват Караджов с двойното убийство. Трите му законни пистолета очевидно не съвпадаха с калибър на куршумите от пълнителя,изпразнен във възрастните хора.

Въпреки това полицаят бе задържан в ареста с постоянна мярка, тъй като е предоставил оръжие на малолетния си син и го е учил да стреля. Днес Окръжна прокуратура му повдигна и обвинение за двойното убийство. Снощи бе задържана за 24 часа и съпругата му Каля. Все още не е ясно дали тя ще бъде привлечена като съучастник. Обвинението й вероятно зависи от това, доколко ще сътрудничи на разследването.

Предполага се, че във фаталния ден полицаят е успял да проникне в къщата на родителите си и е сложил крайна живота им. Причината е спор за имот, продължил с години.

Криминалистите продължават да издирват оръжието, което се вижда в ръката на Алекс Караджов.