Богатата програма на любимия търговски център на русенци привлече хиляди хора, търсещи най-добрите забавления за Международния ден на детето.
Празнично облечени деца и родители сновяха из магазините и заведенията от рано сутринта до късно вечерта, а многообразието от арт ателиета, детски програми и кътове за игри осигури безброй незалязващи детски усмивки. В продължение на цял ден, малки и големи упражняваха фантазията си с осигурените от „Хиполенд“ конструктори „ЛЕГО“; надпреварваха се да декорират сладкиши със сладкарница „Долче Вита“; да изрязват, лепят и оформят от пластилин приказни герои с книжарница „Сиела“; аплодираха кукления театър „Калинката“ и музикалното шоу на певците от вокално студио за поп и джаз „Икономов“ и танцьорите от „Фламинго-98“ и „Акро“, а накрая станаха „звезди“ на модната сцена на „LC Waikiki“. Хит на празника беше детският кът с къщичка на чудесата и приключенията, която ще остане на последния етаж на търговския център, за радост на всички малчугани. 
Нови преживявания бяха осигурени и от новооткрития обект в зоната за хранене - „Булбургер“, където русенци могат да опитат прясно приготвени телешки и пилешки бургери, уникално вкусни картофки, приготвени по тайна рецепта, и страхотни ароматни понички.
Градусът на празничното настроение достигна връхната си точка в големия концерт на обичаните тийн идоли Павел&Венци Венц‘, в комбина с нашумелите от тв шоуто „X Factor“ рап звезди, братята Пламен&Иво. Четиримата любимци на тийн аудиторията взривиха огромната тълпа, която до последно скандираше текстовете на песните и пееше заедно с изпълнителите. Два часа по-късно, хип-хопърите още раздаваха автографи и прегръдки на почитателите си, които ги засипаха с оригинални подаръци и колажи със снимки.