Кметът Пламен Стоилов, народният представител Пламен Нунев и кметът на град Мартен Димо Тонев прерязаха лентата на нова детска площадка в населеното място. На събитието присъстваха още зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, кметове на кметства, общински съветници и др. 
Това е вторият обект по Програмата за развитие на малките населени места, който през последните две години се открива в Мартен. Миналата година, бяха изградени нови спирки, а сега традицията продължава със завършването на новия проект за модерна детска площадка, която се намира в близост до детската градина. Събитието беше съпътствано от празнична програма по повод 1 юни – Ден на детето. 
Кметът на Мартен Димо Тонев благодари на Община Русе за отпуснатите средства, чрез които Мартен с всяка изминала година се превръща в едно по-добро място за живеене.
Пламен Стоилов поздрави децата с празника и заяви, че традицията ще продължи и занапред. „Община Русе ще финансира ежегодно проекти в малките населени места“, ангажира се още Стоилов.