Всеки човек е програмиран по различен начин, има различни интереси, емоции и способности, които до голяма степен зависят и от неговата зодия. Същото важи и за навиците му, свързани със съня.

За да видите какво е характерно за вашия зодиакален знак и как той влияе на съня ви, четете по-надолу:

Овен

Енергичният, понякога хиперактивен Овен заспива много бързо – само като помирише възглавницата, но често се наспива след едва четири до пет часа на нощ, което невинаги му е достатъчно да се възстанови. Тези хора трябва да спят в по-хладни спални помещения и на фона на природни звуци или на успокояваща музика, за да могат да се отпуснат.

Телец

Хората от тази зодия обичат комфорта, както и да си поспиват повечко. Те се чувстват най-уютно в спретната спалня, а не в разхвърляно помещение. Телците са склонни да пият по едно-две алкохолни питиета вечер, за да се отпуснат през нощта, затова трябва да внимават, да не започнат да прекаляват.

Близнаци

Близнаците са владетели на комуникацията, те имат будни умове и невинаги могат да се отпуснат вечер. Често те предпочитат да заспиват с телефона, с таблета си или пред телевизора. Те имат проблем с това да стоят спокойно в леглото и да размишляват. Препоръчва се за тях да се научат да медитират.

Рак

Хората от този знак често имат проблеми със съня, които обикновено идват от твърде много спане, от лек сън или заради кошмари. Раците не могат да спят добре, когато не са си в собственото легло и по време на пътувания и почивки те си ходят не доспали и всъщност не успяват да си починат качествено.

Лъв

Лъвовете имат много хубав и дълбок сън. Те обичат да се гушкат и предпочитат спалня, която да е уютна, чувствена и леко затъмнена, за да могат да се отпуснат и да се насладят на живота между чаршафите. Обикновено те спят най-качествено по гръб.

Дева

Девите са склонни да таят много тревоги в душата си и да се замислят за тях вечер, което пречи на съня им. Тези притеснения са в следствие на прекомерното анализиране на живота им, което пък им носи кошмари. За Девите се препоръчва да пишат тревогите си в дневник, преди лягане, за да могат да облекчат мисълта си.

Везни

За хората от този въздушен знак, който търси баланса и равновесието в живота, е много важно да си създадат идеалната спалня – с удобно легло и приятен декор, където да могат да се усамотят с мислите си. Те също така са склонни да стоят до късно вечер около технологиите, което засяга техния естествен циркаден ритъм.

Скорпион

Скорпионите са много интуитивни хора, които често се превръщат в нощни птици. Те заспиват късно, чак когато другите се събуждат. Легнат ли си рано – страдат от безсъние. В същото време те имат нужда от много сън. За тях също се препоръчват медитацията и алтернативните лечебни практики.

Стрелец

Тези мечтатели могат да оцелеят с минимална почивка, но понякога имат нужда не само от нощен, но и от дневен сън, за да възстановят енергията си. Стрелците също често имат неспокоен сън, но това е заради авантюристичния им дух. Те обичат да „бягат към чужди места“, именно по време на сън.

Козирог

За тези практични хора сънят е от съществено значение и те го вземат насериозно. Ако им се спи – лягат си и се наслаждават на тихата нощ. Лошото при Козирозите е, че ако времената станат по-трудни или са подложени на голям стрес, те веднага губят съня си, заради вътрешното си безпокойство.

Водолей

Водолеите са напредничави личности, които са постоянно в движение и също не изискват много сън. Те често мечтаят и планират живота си, точно вечер, когато си легнат. За тях също е добре да намират повече време за почивка и медитация преди лягане. Най-добре е да заспиват с хубава книга в ръка.

Риби

Рибите са един от най-духовните знаци на зодиака, но те също имат куп объркани мисли, върху които разсъждават вечер, когато си легнат. Тези хора имат нужда от голямо пространство в спалнята си, за да могат подсъзнателно да чувстват свобода. За Рибите сънят е много важен, за да могат да съхранят своята интуиция и енергия.