България е трета в света дестинация за аутсорсинг и първа в Европа. В момента в страната 33 хиляди души работят в този сектор. Това заяви в Пловдив президентът Росен Плевнелиев, който бе в града, за да открие новия офис на най-голямата аутсорсинг компания у нас, в която са ангажирани 2200 служители. 

"В сферата на аутсорсинга обслужваме стотици милиони клиенти от всички точки на планетата на 33 езика", подчерта държавният глава. Той похвали Пловдив като една от водещите дестинации за аутсорсинга. По думите му в последните години градът е силно променен, нещата в него се случват, което показва, че е на прав път. 

"Всички сме в един отбор и президентът е част от него", посочи президентът. Според него новият офис на аутсорсинг компанията, който се отвори в Пловдив, е на световно ниво. В него са наети до момента 250 души, а до края на годината ще бъдат увеличени с още триста. Заедно с президента, лентата на офиса преряза посланичката на Канада у нас Жоан Леме, зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов и президентът на компанията Джефри Пюрит.