Истерията около абитуриентските балове не подминава завършващите, независимо с какви възможности са техните близки. След като в социалните мрежи и след тях медиите разказаха историята на Кристиан Неделчев, който тръгна пеш на бала, докато не бил застигнат от Весна Видева, ето я историята на един от най-пищните абитуриентски балове. Този на Габриела от Пловдив, която покани 250 гости на бала си, сред които консулът на Казахстан и шефът на полицията в Пловдив.

Прическата ми бе с поръчкови перли и рози, разказва абитуриентката пред "168 часа". Момичето учи в частен колеж, профилът й в социалните мрежи е следен от хиляди хора, често ходи на почивка в Дубай, Тайланд, Мексико, Барбадос.

Живот като на истинска принцеса, която тази година има и бал. Габриела Якуб е 19-годишно момиче от Пловдив. Балът й е шеметен, с червен килим, дрон, който да следи всяка нейна стъпка, бутикова торта, уелкъм дринкс, поднесени от популярна водеща, украса от живи цветя.

Подготовката за празненството започва година по-рано. Докато Габриела е на почивка в Дубай, си харесва дизайнерска рокля. После още две в Истанбул и така младата дама е с три рокли на бала си.

На 24 май зрелостничката завърши частна профилирана гимназия "Класик": "Снощи мина добре. На мен не ми беше чак толкова развълнувано, моят личен бал беше доста по-интересен. Иначе беше обичайното - събрахме се с моя клас, влязохме в ресторанта, забавлявахме се, но не се получи много купон, честно казано. После на дискотека, поръчахме хубав алкохол и купонът се получи", споделя топабитуриентката пред изданието.

Личният й бал, организиран от семейството й, е доста по-грандиозен и пищен от училищния."Имаше доста хора - 250 човека. Исках всичко да бъде перфектно. Майка ми се зае с подготовката на събитието", споделя младата дама.

"Поръчахме живи цветя, украса, червен килим. Менюто беше уточнено предварително, аз го променях около 4 пъти Имаше рибни деликатеси, но исках и да има по-обикновенни неща - като пилешка пържола например. Центърът на събитието беше разрязването на тортата, която беше украсена с живи, истински рози", заяви тя. Какви подаръци е получила дъщерята на най-известния зъботехник в Пловдив.

 

"Получих много подаръци. Най-впечатляващият беше щраусово яйце, което е изрисувано от известна пловдивска художничка с най-известната картина в света. "Целувката" се казва картината. Също така получих кошница с цветя, която изобразява кученце. Моето кученце по-точно", екзалтирано заяви Габриела.

 

Младото момиче се подготвя за този паметен момент от живота си цели две години. Тоалетът, роклята, обувките, прическата са една малка част приготовленията: "Като цяло харесвам визията си и знам, че каквото и да сложа, ще ми стои добре.

 

Не съм се занимавала с шивачки и проби - резултатът няма да е по-добър от това, което се получи. Имах три рокли, които си купих. Едната я избрах съвсем случайно, когато бях на почивка в Дубай. Там цените са доста по-нормални. Освен това в Дубай имат какво повече да предложат от нашите родни дизайнери и шивачки", сподели момичето,  бъдещата студентка.

 

Габриела определено има атрактивна визия и се радва на завидна известност в града под тепетата: "Истината е, че непрекъснато се поддържам. Не спирам. Дори днес след бала ми, когато съм толкова изморена, отивам да си оправя миглите и косата си Външният ми вид е моята страст и се интересувам от него от дете. Когато човек изглежда добре и се чувства добре, истината е, че всичко му се получава и другите го забелязват", отбелязва Габриела. А дали животът й ще продължи като приказка, само времето ще покаже.