Спортният министър Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда до неделя в арена „Армеец“.

Сред гостите на официалното откриване бяха още Стефка Костадинова, Мария Гигова, Илиана Раева, Мария Петрова и Моринаре Ватанабе – член на Изпълкома на Международната федерация по гимнастика."Гордея се, че Европейската столица на спорта през 2018 година е домакин на Световната купа по художествена гимнастика. В продължение на няколко дни София ще бъде домакин на най-красивия спорт. Софиянци, гостите на столицата ще могат да се радват, а децата и младите хора да се стимулират да се занимават със спорт. Искам специално да поздравя Българската федерация по художествена гимнастика, в лицето на госпожа Раева, на госпожа Петрова за това, че за поредна година ни правят съпричастни с този спорт. Да пожелая успех на всички състезатели и разбира се да пожелая много, много успехи на златните български момичета. Момичетата от златния ансамбъл на България, нашите прекрасни индивидуални състезателки. На добър час, успех на състезанието и нека да се радваме на този красив спорт", заяви при откриването кметът на София Йорданка Фандъкова.

"България е изключително щастлива и за нас е огромна чест за пореден път София да бъде домакин на Световната купа по един от най-българските и най-красивите спортове художествената гимнастика. Такива турнири са най-голямата възможност за реклама на нашата страна. Неслучайно този турнир ще бъде гледан от над 52 милиона зрители в 25 държави. За нас това е голяма отговорност. Аз съм убеден, че Българската федерация по художествена гимнастика за пореден път ще се справи брилянтно с организацията и ще ни даде поводи за гордост. Неслучайно през 2018 година, когато София е Европейската столица на спорта, тази зала ще бъде домакин, ще посрещне световния елит на световното първенство. Един от най-големите ни надежди за успех на Олимпийските игри са вързани с нашите златни момичета. Нека да им пожелаем успех, успех и на турнира", сподели Кралев.