За най-хубавия детски празник любимият търговски център на русенци отново осигурява богата програма със събития, забавления и игри с награди за малки, големи и още по-големи момичета и момчета, носещи духа на детството в сърцата си.
Кулминацията на празничния ден ще бъде големият концерт на обичаните тийн идоли Павел&Венци Венц‘, в комбина с нашумелите от тв шоуто „X Factor“ рап звезди, братята Пламен&Иво. Четирима от най-креативните, продуктивни и популярни хип-хоп артисти на българската музикална сцена, те ще подарят на феновете си изпълнения на живо на любими авторски песни, сред които „Знаеш ли кой видях?“ и „Къде си, брат?“, „Изгрева и залеза“, „Единствената“, „2 х 2“, „Как стана така“ и, разбира се, последното хитово парче, „Сетаабрат“.
Началото на празничната програма пък поставя Детски кът за игри, забавления и приключения, разположен на последния етаж на търговския център. Там между 10 и 20 часа малчуганите ще могат да лепят, рисуват, скачат, пеят, участват в неподозирани фантазирани приключения, а защо не и да станат „живи пионки“ в грамадно „Не се сърди човече“. 
По същото време, на същото място, по-големите деца ще могат да се включат в първия по рода си LEGO уъркшоп с Хиполенд. В специална LEGO зона ще бъдат осигурени конструктори, с които всеки желаещ ще може да конструира каквото му хрумне, както и да вземе участие в целогодишния конкурс на Хиполенд с награда пътуване до LEGOLAND, Германия. 
В 11 часа на последния етаж започва кукленият детски спектакъл „Калинката“, който ще продължи със забавна програма с песни и игри с награди, представени от Театър „Денница Арт“. От 11 до 13.30 часа организаторите са предвидили възможност да се включите в „Работилничка за приказни герои“, в която заедно с книжарница „Сиела“ и Група за детски театър „Камила“ ще научите нови техники и материалите, необходими за изработването на героите от любими детски приказки. 
Веселието продължава със „Сладък уъркшоп“, в който между 12 и 16 часа професионалните сладкари на сладкарница „Долче Вита“ ще покажат на децата как да декорират сладки и да изненадат мама и татко. За всички, желаещи да вземат участие - записването е вече активно, в сладкарницата, на ниво партер, до източен вход на Мол Русе.
Следобеден концерт, в изпълнение на детско Вокално студио за поп и джаз „Икономов“, с участието на деца от клуб по спортни танци „Фламинго 98“ и спортен клуб по художествена гимнастика „Акро“ ще повиши настроението на последния етаж между 15.30 и 17 часа.
За да подгреем предстоящия хип-хоп концерт, от 17 часа на ниво партер стартира програмата на LC Waikiki „Звездата може да си ти!“. В рамките на час и половина професионални деца модели ще представят новата лятна колекция на марката, ще има и различни творчески работилнички за деца, свързани с модата и дизайна, ще можете да се впуснете по стъпките на моделите и да научите правилната походка, с която да заблестите под светлините на прожекторите. Участие в ревюто могат да вземат първите 15 записали се деца на възраст между 4 и 15 години, а записването ще се случи на самия ден, от 15 до 17 часа, до специално подготвената за събитието сцена.
Следва концертът на източен паркинг, в който Павел & Венци Венц и Пламен & Иво ще покажат как татусите им „не са само за украса“ и ще наелектризират тълпата фенове, за които естествено ще има и голяма порция автографи след събитието.