Преди дни дъщерята на Чочо Попйорданов направи дебюта си в Народния театър, на юбилейното представление на драмата „Хъшове”. Талантливото дете събра овациите на близките и приятелите си, но щастието им бе помрачено, тъй като само за семейството си тя може да носи името на баща си — Катя Попйорданова, пише hotarena.По документи малката Катерина носи фамилията Мирчева, на майка си Даниела. А зад това стои огромна драма и решението на българския съд, който тепърва ще трябва да разглежда делото отново.

Въпреки че Даниела и Чочо бяха одобрени за родители на малката Катя, актьорът си отиде буквално дни преди дъщеричката му да прекрачи прага на дома му. Даниела все пак получи попечителство над нея, но тъй като с Чочо нямаха брак, малката няма право да носи името на осиновителя си.

Социалните служби са категорични, че не могат да запишат фамилията на актьора в документите на дъщеря му, тъй като реално единствения попечител на детето е Даниела. А без негов подпис, малката Катя няма как да носи името му.

Въпреки че приживе е подал молба за права над детето, Чочо Попйорданов не успява да й се порадва. Той умира дни преди нейното настаняване в дома му, след като са одобрени за родители.

Юристите казват, че има начин малкото момиченце да носи името на баща си, но трябва да бъде осиновена и от дядо си, за да се случи това. Стъпка, която Иван Попйорданов вече е направил, категоричен, че детето ще носи тяхната фамилия, както се полага.

Тежките удари за Даниела обаче не са свързани само и единствено с фамилията на дъщеря й. На наградите „Икар” тя се появи стопена, за да вземе отличието за цялостно творчество, присъдена посмъртно на Чочо Попйорданов.

Даниела призна, че шест месеца се е борила с тежко заболяване. Почти се предала, но заради дъщеря си останала да се бори, за да може да я отгледа.

„Край на тази история! Сложила съм точка! Жива съм, чувствам се добре, до детето си съм, заедно сме”, категорична е тя. Сега се бори и дъщеря й да получи името, което заслужава.

Отскоро Катето е дала още един повод на майка си да живее — талантът й на актриса се нуждае от подкрепа, за да се разгърне. Тя дебютира на сцената на Народния театър, на юбилейната постановка „Хъшове” и вече събира овации за играта си.

А колегите на баща й са категорични, че поразително прилича на него — не само визуално, но е наследила и таланта му — толкова е добра.

"Мислех си, че никога няма да мога да гледам повече "Хъшове", но сега, когато Катето играе, успях. И винаги плача — тя се научи да се покланя и когато започне да се покланя, аз започвам да плача", споделя още Даниела.