Двадесет и една марки автомобили и мотопеди ще бъдат представени на тазгодишния Автосалон Русе, съобщиха организаторите. Изложението ще бъде открито на 3 юни в 11 часа на паркинга пред „Метро“ и ще продължи до 5 юни. Входът е свободен, а шоуто ще завърши с тегленето на томболата за голямата награда, която ще зарадва един от посетителите с четири качествени гуми „ДиМак“, осигурени от дилъра на „Фолксваген“ за Русе и региона „Хоби Кар“. Освен това са осигурени дневни томболи за наградите на „Нетуъркс“, а от 11 до 14 часа на 4 юли за децата ще има безплатен сладолед.
Гостите на изложението ще могат да разгледат някои от най-интересните модели на „Мерцедес“, „БМВ“, „Тойота“, „Фолксваген“, „Нисан“, „Грейт Уол“, „Опел“, „Пежо“, „Ситроен“, „Рено“, „Дачия“, „Киа“, „Субару“, „Сузуки“, „Мицубиши“ и „Ивеко“. Мотопедите ще бъдат представени от италиански лидери в класа „Веспа“, „Пиаджо“ и „Джилера“.
Ето някои от открояващите се предложения, с които дилърите ще заинтригуват публиката.
Представителят на „Нисан“ и „Грейт Уол“ залага на солидните автомобили. На щанда на „Ес Транс“ ще блести
носителят на титлата Международен пикап на годината 2016 „Нисан Навара“
който се отличава с революционното за този сегмент задно окачване - петзвенно с пружини, вместо ресори. Резултатът от това решение е в полза на собственика - автомобилът предлага необичайно висок комфорт на возене, най-ниския разход на гориво в класа си и оборудване, технологии и интериор, присъщи на кросоувър от висок клас.
Компания на „Навара“ ще правят други амбициозни играчи от завода на „Грейт Уол“ и „Литекс Мотърс“ край Ловеч - 
новият пикап „Стийд 6“ и компактният джип Н2
Точно този малък SUV е една от големите новини на автосалона - появата му е своеобразна предпремиера на модела преди официалното му представяне в региона.
Най-продаваната марка у нас - „Дачия“, ще покаже на живо една от екстрите си, които напоследък усилено рекламира. Щандът на „Стибис“ ще изложи моделите
 „Сандеро“ и „Сандеро Степуей“ с автоматичната скоростна кутия Easy-R
която се предлага в 5-степенна версия за двигателя TCe90 и в 6-степенна за dCi90. Характерното за тази роботизирана трансмисия е, че силно облекчава движението особено в градски условия, не повишава разхода на гориво и не натоварва бюджета - оскъпяването с включването й в оборудването на автомобила е само 1400 лева. И макар че няма педал за съединителя, както всеки автоматик и този има опция за ръчно превключване на скоростите при нужда.
Компания на „Дачия“ ще правят две от големите й френски сестри - 
последната генерация на „Рено Меган“ и новата лимузина „Рено Талисман“
„Меган“ блести с по-атрактивен дизайн, подобрени двигатели, типично френското внимание към детайла и комфорта и вградените в него технологии от горния сегмент.
В самия горен сегмент пък е „Талисман“ - стилна комбинация между разточително пространство, дискретен лукс и радост от шофирането благодарение на стабилността и солидността на колата и не на последна място - на завиващите задни колелета, които допълнително я „лепят“ за пътя.
Със силен отбор на автосалона се явява и „София Франс Ауто“. Вносителят на „Пежо“ ще покаже
новия компактен SUV на марката 2008
който е идеално пригоден за всекидневна употреба във всякакви условия и радва водача и пътниците с пълен контрол и безкомпромисна сигурност. Двигателите, трансмисиите и ходовата част работят в екип, за да извлекат най-доброто от себе си и да доставят удоволствие.
Още една звезда ще блести на този щанд -
 микробусът Traveller i-Lab, VIP shuttle 3.0
Ето как „Пежо“ описва идеята си за него: „С Traveller i-Lab марката представя своята визия за бъдещето на бизнес пътуванията. Свързаността революционизира предлаганите услуги за уникално и леснодостъпно преживяване“. На борда е пълно с технологии, а пътниците имат не просто достъп до интернет, а и до виртуална реалност благодарение на сътрудничеството между французите и един от лидерите във високите технологии „Самсунг“. Ето още едно мнение на „Пежо“: „Traveller i-Lab представлява визията за бъдещето на VIP шатълите според марката. Чрез свързаността начините на ползване се умножават и преобразяват ежедневието. Първата стъпка към това бъдеще е направена днес с пускането на новото поколение 3D свързана навигация при Peugeot Traveller“.
Широка гама ще предложи и „СИА карс“. Дилърът на „Киа“ ще покаже субкомпактния „Пиканто“, един размер по-големия „Рио“, популярния „Сийд“, забавния „Соул“,
луксозната „Оптима“ и бестселъра на марката „Спортидж“
Последните два модела на царя на гаранцията - всички автомобили на „Киа“ са със седем години гаранция - се предлагат от началото на 2016 година и продължават да трупат червени точки за един от най-бързо прогресиращите автомобилни производители в света. Сега „Оптима“ и „Спортидж“ имат и допълнителен коз - на последните краш тестове за безопасност на независимата европейска организация Euro NCAP те получиха максималните 5 звезди и защитиха претенциите на корейците, че правят коли на световно ниво.
Освен вносители на автомобили в изложението ще участват и фирми за продажби на авточасти и аксесоари, шофьорски школи и доказаният застраховател „Алианц“. Идеите са две - за всеки да има по нещо, а за всички заедно автосалонът да е празник.