При спецоперация на МВР и ГДБОП в село Галиче са арестувани 12 души. Това съобщи в ефира на БиТиВи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя посочи, че това не е свързано със случилото се през последните дни, при което в селото бяха опожарени два автомобила. На място има сто служители на МВР, правят се проверки след като през последните два месеца се е работело по проблемите в селото, обясни министърът.

"Съвпаднаха обстоятелствата. Ситуацията е толкова напрегната там, че това (съвпадението - бел. ред.) е естествено да се случи", коментира Бъчварова. Тя обяви, че ще излезе истината за това, което се случва в селото, което е източник на напрежение, свързано с кмета Ценко Чоков от години.

Според премиера Бойко Борисов, който гостува в сутрешния блок на Нова телевизия, операцията е била планирана вчера, защото не можело така да продължава повече. Вчера стана известно, че през нощта са изгорели два автомобила в селото.

Очаква се повече информация по арестите да бъде оповестена в петък.

Министърът обяви още, че започват срещи на регионално равнище, за да се види какви са специфичните проблеми в различни региони с битовата престъпност и да се обсъди какви мерки ад се вземат.