Русе вече има своя финалист в междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“. Това е отборът на СОУПНЕ „Фридрих Шилер“, който ще участва във финалния кръг на първенството следващия месец в София и ще се бори за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ - посещение на мач от полуфиналите на UEFA EURO 2016 г.
Докато отборите защитаваха своето място на полуфинала и даваха най-доброто от себе си на футболното игрище, музикалното откритие Михаела Маринова се забавлява, заедно с феновете дошли да подкрепят младите футболисти. Турнир по джаги, игри и състезания и предизвикателството по танци „Раздвижи своя талант“ отличиха най-активните участници. 
Вече са ясни финалистите в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ от шест зони в страната: Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Русе. Предстои още три града да бъдат домакини на мачовете за титлата - Варна, Бургас и София. На 17, 18 и 19 юни победителите от всички осем полуфинала ще се впуснат в битка за почетното първо място и за голямата награда тази година - посещение на мач от полуфиналите на UEFA EURO 2016 г.
Вече 5 поредни години междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola“ мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание се организира от системата на „Coca-Cola“ в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Тази година за първи път в историята на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ е включена и нова възрастова група между 14 и 16 години. Отборите победители от всяка община ще имат възможност да се състезават за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, а по традиция всички фенове на футбола могат да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.