Кметът на София Йорданка Фандъкова отново заяви, че не смята да се влиза в надпреварата за президентския пост.

"След като многократно повторих и министър-председателят също го каза да не ми задавате този въпрос, защото имам наистина много поети ангажименти и то само преди месец", каза тя пред журналисти в отговор на въпрос дали обмисля да влезе в битката за поста.

По-рано днес държавният глава Росен Плевнелиев съобщи, че няма да се бори за втори мандат. Фандъкова определи решението му като негово право и лично решение.

"Нямайте съмнения, че ще имаме една добра кандидатура за президент, но за това има време", каза още тя.

"Както нееднократно сме заявили ние от ГЕРБ - кандидатурата за президент ще бъде обявена през юни-юли. Има време", допълни Фандъкова.

Кметът коментира и Центъра за градска мобилност, като посочи, че постоянните проверки са единственият начин да се контролира процеса по съмнение или наличие на злоупотреби. Днес НС реши да възложи на Сметната палата да направи одит на Центъра за градска мобилност /ЦГМ/.

Фандъкова посочи, че до този момент е направила над 70 проверки на различни дружества и структури на общината. Тя уточни, че това няма да е първият път, в който се прави проверка на Сметната палата в ЦГМ.

"В момента темата е актуална и благодаря на депутатите, че взеха това решение, за да се разсее съмнението, че някой не иска проверка. Напротив, и Столичната община, и ЦГМ са едни от най-проверяваните структури и от Агенцията за финансов контрол, и от Сметната палата, и от прокуратура", отбеляза кметът на София.