"Без значение дали причината Росен Плевнелиев да не се кандидатира отново е свързана с ветото или е негова лична, без значение, това е добра новина. Пореден безличен президент на България си заминава."

Така коментира новината на деня съпредседателят на ПФ Валери Симеонов - един от двамата лидери на парламента, които се запънаха за секциите в чужбина и благодарение на които преди 2 дни мнозинството отхвърли ветото на държавния глава върху Изборния кодекс.

На въпрос защо още отсега държавният глава е разкрил намерението си, той заяви, че това не бил човек, който може да понесе сериозни натоварвания, негативни атаки и прочие.

"Добре си е обезпечил бъдещето, има си вила в Черноморец и имоти на Халкидики, има къде да се оттегли", язвителен бе Симеонов.

Сравнително верни решения във външната политика на България и дотолкова - така оцени единият от шефовете на патриотите изтичащия мандат на държавния глава.

С почти нищо Симеонов не запомнил и двата мандата на Първанов. "Такава ни е орисията на държавата - да има безлични президент", заключи Валери Симеонов.