Ако излезе от ЕС, Великобритания "ще трябва да приеме да бъде разглеждана като трета страна", предупреди председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за френския в. "Монд", цитирано от Франс прес.

Ако британците гласуват на 23 юни срещу оставането на страната си в ЕС, "животът в общността няма да продължи по същия начин", заяви Юнкер. 

"Обединеното кралство ще трябва да приеме да го разглеждат като трета страна, която няма да бъде гладена по косъма", каза той. "Ако британците напуснат Европа, ще трябва да си направим съответните изводи - и ние, и те. Не заплашвам, но отношенията ни вече няма да са същите", каза Юнкер. 

"Няма възможност нито за дискусия, нито за диалог" с крайнодесните в Австрия, заяви още Юнкер в интервюто, което излиза два дни преди втория тур от австрийските президентски избори. 

Помолен да коментира евентуалната победа на кандидата на крайната десница, председателят на Европейската комисия отговори: "При възможността чистата и твърда десница и крайнодесните да надделеят съм длъжен да кажа, че не ги харесвам".