Във връзка с очаквания интензивен трафик заради серията от почивни дни, АПИ ограничава  движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътища днес от 16 ч. до 20 ч.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и по-спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците, отчитат от Агенция Пътна инфраструктура.

За предстоящите четири почивни дни около 24 май се очаква интензивно движение на изходите на София по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и пътя София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението, освен за магистралите, е още за пътя Видин - Ботевград, Благоевград - ГКПП "Кулата", в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен, Русе - Велико Търново, ГКПП "Калотина" - ГКПП "Капитан Андреево", Дуранкулак - Варна - Бургас, Околовръстния път на София, Симитли - Гоце Делчев, Пловдив - Смолян, Бургас – Царево.

Тежкотоварните превозни средства над 12 т по същите направления ще бъдат ограничени и в последния почивен ден - 24 май от 14 ч. до 20 ч.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 12 ч. до 20 ч., и утре от 8 ч. до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София на пътя Е-79. На 24 май от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София.

В последния почивен ден ще има и две ленти за пътуващите към София на виадукт "Елешница" при 15-ти километър на магистрала "Хемус". В момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се осъществява в едното платно.