За лятото предприемаме много сериозни ремонти и затова са възможни тапи. Ремонтът на тунела Витиня отнема девет месеца. Бави се понеже се стараем да е качествен. Подменяме бетонни конструкция, правим изолации и пожаро-известителна система. Затруднения ще има в направлението София-Варна, на АМ Хемус до Ябланица. Буквално платното ще е разфасовано. За да гарантираме качество трябва да работим през летния сезон.Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването "Лице в лице" по bTV. 

Павлова увери, че ще се работи усилено. На въпрос дали вече са заведени искове от фирмите за спрените обществени поръчки, министърът отговори: „Проектите бяха спрени заради липса на финансиране. Бяха обжалвани, съдът отсъди в полза на държавата“. „АМ Хемус е наш приоритет“, каза министър Павлова. 

Тя увери, че по нея ще се кара със 140 км. и опроверга слуховете, че няма да бъде със статут на магистрала. Павлова отбеляза, че парите от Европа, предвидени за пътища, вече привършват. По думите й средствата, които ни се дават ще стигнат само за завършването на АМ Струма. „Именно заради това ще търсим друго финансиране - от републиканския бюджет и от тол таксите“, поясни регионалният министър.