Самолетът на авиокомпания EgyptAir, извършващ полет от Париж до Кайро, който изчезна от радарните екрани рано в четвъртък, е паднал в Средиземно море, съобщи телевизия Al Mayadeen позовавайки се на източници от авиокомпанията, предаде Sputnik, цитиран от "Фокус".Самолетите на египетските ВВС вече издирват изчезналия по-рано пътнически самолет А320 на египетската компания EgyptAir. Полетите в момента се извършват над Средиземно море, съобщава ren.tv. В момента авиацията претърсва зоната, където се смята, че самолетът е изчезнал, като се следи за отломки или други доказателства за възможна катастрофа.

Противоречива е информацията къде точно е загубена връзката с летателния апарат. Според някои източници самолетът е изчезнал, докато е бил още на гръцка територия, според други данни, това се е случило след като е успял да навлезе във въздушното пространство на Египет на около 16 километра. Пилотите обаче не са съобщили за това, което е доста подозрително, коментира CNN.

По-рано бе съобщено, че на борда на изчезналия пътнически самолет е имало 58 или 59 пасажери и 10-членен екипаж. Сред пътниците има и 3 деца. В момента на изчезването А 320 се е намирал на височина около 11 хиляди мили.

Самолетът е извършвал полет от Париж за Кайро, но изчезнал само 10 минути преди края на полета.

Полет MS804 изчезна от екраните на радарите в 00:45 часа по Гринуич (03:45 българско време) в четвъртък.