Пловдивският полицай Венцислав Караджов, който е основен заподозрян за убийството на двамата му родители, категорично отрича да е извършил престъплението. Няма никакви доказателства или следи, затова и до момента не му е повдигнато обвинение, съобщи вчера адвокатката му Зоя Тошкова, пише "Труд".

Според запознати той имал алиби, а било изяснено от специалисти, че разстрелът не е извършен с нито един от трите законни пистолета на ченгето. До късно снощи оръжието на престъплението не бе намерено.

Окървавените тела на Цветан и Божурка Караджови бяха открити в пристройка до къщата им на улица “София” 68 в квартал “Христо Смирненски” в Пловдив. В 16,30 ч във вторник на телефон 112 се обадила съседката им Ана, за да съобщи за трагедията.

Още при първия оглед станало ясно, че 74-годишният пенсионер и 69-годишната му съпруга са разстреляни с пистолет. Единственият им син Венцислав, който служи към Икономическа полиция-Пловдив, бил взет веднага от работното му място и започнали разпитите му. Освен него били привикани за показания съпругата му и 14-годишният им син. Венцислав е задържан за 24 часа и ако след изтичането им няма обвинение, трябва да бъде пуснат.

Съседи на убитите били категорични, че в случая не може да става дума за убийство при грабеж. В цялата махала знаели за разправиите и съдебните дела, които водели родителите и синът им.

Според адвокат Тошкова отношенията в семейството били влошени от 3 г. заради спор за имот. В прокуратурата имало няколко преписки по жалби и от двете страни.

Комшиите разказват, че скандалите започнали, когато майката и бащата отказали на сина да му дарят двуетажната си къща. Тя се намира край жп линията Пловдив - София и близо до нея е огромният трафопост, който захранва целия пловдивски район “Западен” и няколко съседни села.

 

В двора възрастните хора гледали плодове и зеленчуци, развъждали кокошки и мисирки. По една или друга причина родителите се притеснявали да не би да бъдат изхвърлени на улицата от единственото си дете. Отказът довеждал полицая до изблици на ярост. Стигнало се и до имотен спор в съда, решението от който излязло дни преди екзекуцията. Делото било спечелено от Цветан и Божурка.

Съседи на пенсионерите споделиха, че самите тях ги е страх от близо стокилограмовия и двуметров полицай Венцислав. Цветан и Божурка не криели проблемите си със сина, който искал да ги прогони от къщата. Преди години, когато полицаят се оженил, родителите освободили целия втори етаж за него и съпругата му. Младото семейство не пожелала да живее с тях и се изнесло.

“Караджови бяха толкова бедни, че не можеха да си платят тока. Цветан се жалваше, че синът им нарочно пускал някакви големи калорифери, за да вдига сметките им. Нямаха с какво да хранят кокошките си и той събираше охлюви около жп линията”, разказа съседът Любен Лазаров. Митка Караджова, съпруга на брата на убития Цветан, уточни, че синът умишлено закачил електромера на къщата към трифазен ток и така сметката скочила до 900 лв. и те затова нямало как да я платят с двете си мизерни пенсии.