Около 100 роми и също толкова приятели и поддръжници на обвинения в убийство охранител Петко Еленков се събраха пред Съдебната палата. Причината е, че предстои Софийският апелативен съд да гледа мярката за неотклонение на Еленков.

Мъжът е обвинен за това, че на 2 март м.г. в хладилно депо в столичния квартал "Подуяне", с ловната си пушка е застрелял и убил 16-годишния Велин Кръстьов и ранил тежко с две години по-малкия му приятел Камен.

Преди седмица ромите протестираха и дори блокираха пътя към летището в кв. "Христо Ботев", тъй като на последното заседание по случая Софийският градски съд пусна на свобода срещу парична гаранция Еленков. Прокуратурата обаче протестира решението и той остана в ареста.

Родителите на убитото момче заявиха, че настояват убиецът на сина им да не излиза на свобода до получаване на справедлива присъда.

Заедно с тях пред Съдебната палата пристигна и лидерът на Евророма Цветелин Кънчев. За да подкрепи Еленков, пък, придружен от футболни запалянковци, дойде и зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Информацията е на Дарик радио.