Имате желание и сте решили да направите голяма инвестиция в имот? Най-важният съвет, който можем да ви дадем, е да намерите професионална помощ, за да осъществите успешно това начинание. Без съмнение цялата процедура по покупка на апартаменти в Русе може да бъде значително по-кратка, по-лека и по-малко изнервяща, ако се доверите на опитен брокер от агенция за недвижими имоти. Защо? Ще изтъкнем само няколко причини, без да се ангажираме с каквато и да било градация, просто защото всяка една от тях е важна от гледна точка на купувача на имот.

И така, при покупка на имот Ви е нужен брокер на недвижими имоти, защото:

·         той ще Ви предложи достатъчно на брой оферти, като съблюдава внимателно Вашия бюджет, изисквания за локация, квадратура, тип строителство и пр., ще предложи най-доброто на най-изгодната за Вас цена,

·         ще Ви съдейства при всеки един етап от сделката,

·         ще защитава Вашите интереси като купувач, в т.ч. ще поиска такова сваляне на цената, което е гарантирано, че ще получите.

Важна част от покупката на имот е огледът на място. Никога не бива да купувате имот, без да го посетите, да огледате квартала, да усетите атмосферата на района. Посещенията на апартамента, който сте си набелязали, трябва да бъдат точно толкова, колкото Ви диктува сърцето. Добре е да си набележите важни въпроси, които искате да изясните преди сключването на каквато и да е сделка. Те могат да бъдат свързани с това какво е състоянието на имота, как се отоплява и какви са разходите, какво е разположението, каква е инфраструктурата, дали се планират промени и строителство в близост до сградата, в която искате да се установите, дали кварталът е спокоен и комуникативен. Ако си съставите списък с всички изисквания към апартамента, който искате да направите Ваш дом, Вие ще имате по-ясна представа за това какво искате и нищо от важните аспекти при избор на имот няма да ви убегне.

Вие със сигурност имате представа кое е важно за Вас при покупката на недвижим имот. За някои купувачи е от значение на кой етаж е апартаментът, който оглеждат, за други по-важното е той да е позициониран в центъра на Русе и да е в близост до административни сгради, детски градини и училища.

Не по-малко важни са факторите шум, замърсеност на въздуха, съседи. Ясно е, че при едно-единствено посещение на имота, тези фактори не винаги могат да ви бъдат напълно ясни. Ето защо е добре да посетите квартала отново и отново, да се опитате да установите връзка със съседи или просто с хора, които живеят в близост. Така ще придобиете непосредствена представа за това какво ще е ежедневието Ви в новия дом.

Типът на строителство също е доста съществен въпрос при избор на дом. Няма да Ви насочваме към тухлен или панелен апартамент, само ще ви посъветваме да се информирате за годината на строителството и срока на използването му.

Ако сте пропуснали нещо при огледа на жилището или бизнес имота, не се колебайте да попитате Вашия брокер. Той е посещавал имота повече пъти от Вас, говорил е за всичко със собственика и е наясно с проблемите. Професионалният брокер трябва да Ви отговори достатъчно конкретно и точно, за да Ви бъде максимално полезен.