Оказионът на „Фолксваген“ за употребявани автомобили с малък пробег, безупречна сервизна история и безкомпромисна поддръжка вече е официално отворен и в Русе. Под глобалната марка на концерна „Das WeltAuto“ регионалният дилър на марката „Хоби Кар“ предлага проверени употребявани предимно от марките „Фолксваген“ и „Ауди“. Стартът на новата услуга бе даден от управителя на „Хоби Кар“ Пламен Панталеев и от бранд мениджъра на „Das WeltAuto“ към „Порше БГ“ Ивайло Кирков.
Основният контингент автомобили на „Das WeltAuto“ е от клиенти на „Фолксваген груп“, върнати от лизинг автомобили в Германия, тестови автомобили от дилърската  мрежа, както и служебни коли на вносителя за България „Порше БГ“. Преобладаващата възраст на автомобилите е до 7 години и 150 000 км пробег, в много добро състояние.
Освен с продажбата „Хоби Кар“ се ангажира и с поддръжката на автомобилите чрез специалната програма „Сервиз 4+“, която осигурява компетентността на механиците от фирмения сервиз и оригинални резервни части на изгодни цени. Услугата „Гаранция за мобилност“ пък осигурява в случай на авария безплатна пътна помощ, заместващ автомобил или покриване на разходите за хотел в зависимост от условията на програмата.