Поройният дъжд, който се изля над Варненско причини тежки щети - най-сложна е ситуацията във варненското село Константиново.

Там хората разказаха, че водата ги заляла ненадейно. Поройният дъжд препълнил дерето и водата заляла къщи. Причината е, че дерето на Константиново, минаващо през цялото село не е чистено от наводнението в кв. "Аспарухово". Няма жертви и пострадали, но дворовете на няколко къщи в близост до канала са залети с вода.

Днес ситуацията в останалите засегнати райони на Източна и Южна България се нормализира.

Община Симеоновград снощи обяви бедствено положение заради пороя, който снощи продължи около час. Пожарникарите се отзоваха на 6 сигнала за наводнени къщи, имаше и паднало дърво на пътя Симеоновград - Димитровград. Дъждът е отнесъл парчета асфалт, плочки, има наводнени мазета. За щастие не се наложи евакуация на хора.

Пороите нанесоха сериозни щети и във Варна. Три дървета, намиращи се на морския бряг в близост до рибарски плаж бяха съборени от дъжда, който се изсипа в морската столица. Автобус затъна в еднометрова вода, улиците на много места се превърнаха в реки.

За минути улиците на Казанлък също се превърнаха в реки. Проливен дъжд се изсипа над града в ранния следобед вчера, за щастие без градушка. На много места се образуваха огромни езера, в които закъсаха няколко автомобила. Няма данни за сериозни щети и пострадали хора и животни.