Холивудският актьор, режисьор, продуцент и активист Джордж Клуни привлече вниманието на кинофестивала в Кан, заявявайки, че вероятният кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп никога няма да стане държавен глава на САЩ, предадоха световните информационни агенции.

Клуни и холивудската звезда Джулия Робъртс присъстваха на пресконференция по случай премиерата на новия филм "Пулсът на парите" (Money Monster) с тяхно участие.

Лентата, представена извън конкурсната програма, е режисирана от Джоди Фостър.

"Няма да има президент Тръмп.

Това няма да се случи, защото не изпитваме желание да издигаме страха на власт в нашата страна", заяви Джордж Клуни, който е засвидетелствал подкрепата си за претендентката за Белия дом на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Актьорът обвинява необходимостта на американските телевизионни мрежи от по-висок рейтинг за политическия възход на Доналд Тръмп.

"Пулсът на парите" е първият филм от 12 години, в който Джордж Клуни и Джулия Робъртс се снимат заедно.

Филмът на Фостър е пореден опит на Холивуд да разкритикува Уол Стрийт,

въпреки че повечето критици го определят като "ненатоварващ" в сравнение с номинирания за "Оскар" "Големият залог" (The Big Short) или "Вълкът от Уол Стрийт" (The Wolf of Wall Street) на Мартин Скорсезе.

Лентата разказва историята на телевизионен водещ на финансови новини (в ролята е Клуни), който е взет за заложник от гневен инвеститор.

Джулия Робъртс играе неговата продуцентка, която прави отчаяни опити да го освободи.