Бебе бизон от американския национален парк "Йелоустоун" беше евтаназирано, след като бе натоварено от туристи в багажника на кола и в последствие отхвърлено от стадото си, съобщи Асошиейтед прес.

"Миналата седмица посетители на националния парк "Йелоустоун" бяха глобени, защото са качили в автомобила си новородено бизонче и са го отвели от парка, защото се притеснили, че не се чувства добре. Действието им е създало риск за тяхната сигурност, тъй като възрастните бизони защитават много агресивно своите малки. Освен това съприкосновението с хора води до отхвърляне на малките от стадото.", се казва в комюнике на американската служба за стопанисване на националните паркове.

Според местни медии става дума за двама чуждестранни туристи, които помислили, че на животното му е студено и затова са го отвели до административна сграда, в която работят служители по сигурността на парка.

Направени са били след това няколко безуспешни опита да бъде върнато при стадото.

"Бебето бизон бе евтаназирано, защото бе отхвърлено от стадото си и създаваше опасност като се приближава до хора и коли, минаващи по шосето", пише още в комюникето.