Полицията на Чикаго, щата Илинойс, е открила ирландската певица Шинейд О'Конър, 24 часа, след като тя беше обявена за безследно изчезнала и около 32 часа, след като е била видяна за последно пише „Дейли Телеграф“ (The Telegraph).

От полицията съобщиха, че от 1.45 ч. местно време, певицата вече не се определя като изчезнала и в опасност.

В неделя рано сутринта ирландската изпълнителка, която се бори с проблеми с психичното си здраве, излязла с велосипеда си, а неназован човек се е обадил на органите на реда и сигнализирал за изчезването ѝ, опасявайки се за здравето на певицата.

От полицията са били обезпокоени за безопасността на О'Конър, а според сайта TMZ тя е била

определена като „изчезнала, склонна към самоубийство“.

Шинейд О'Конър е публикувала загадъчно съобщение до семейството си в социалната мрежа „Фейсбук“ около два часа след като е била видяна за последно.

О'Конър е била открита в хотел в Чикаго в понеделник сутринта, информира „Дейли Мейл“ (Daily Mail). Няколко полицейски коли и линейки са били видяни пред хотела, а певицата е откарана в близката болница.

Не се съобщава нищо за здравословното ѝ състояние.

Все пак полицията съобщава, че когато е била намерена, нищо не е заплашвало живота ѝ.

През януари 2012 г. Шинейд О'Конър влезе в болница, за да се лекува от депресия. Тогава тя сподели пред почитателите си, че ще се оттегли от светлините на прожекторите за няколко седмици, докато се лекува.

През ноември миналата година пък съобщи в официалната си фен страница във „Фейсбук“, че е решила да сложи карай на живота си. Малко по-късно от полицията оповестиха, че са установили местоположението на Шинейд и ѝ е оказана медицинска помощ. Тогава тя обвини семейството си за състоянието си. Според нея близките ѝ, съпругът и децата ѝ са показали „ужасяваща жестокост“ и са извършили „кошмарна поредица от предателства“ към нея.

Шинейд О'Конър стана световноизвестна в началото на 90-те години с песента си „Nothing Compares To You“, написана съвместно с Принс, която стана световен хит. Миналата година обаче певицата обяви, че вече не може „емоционално да се идентифицира” с най-големия си хит.