Доналд Тръмп определи Барак Обама като „най-лошият президент в историята на САЩ”. Поредното провокативно свое изказване милиардерът и кандидат за президент отправи чрез профила си в социалната мрежа „Туитър”.

Съобщението на Тръмп идва в отговор на реч на Обама от неделя. Настоящият държавен глава, чийто втори и последен мандат изтича в края на годината, говори пред абсолвентите в Университета в Рютгерс. Обама на няколко пъти отправи критики към Тръмп заради противоречивите му предизборни обещания, като намерението да построи стена по границата с Мексико, за да спре нелегалната миграция.

„И в политиката, и в живота, глупостта не е добро качество”, заяви Обама, визирайки навика на строителния предприемач да „не знае за какво говори”.

Отговорът на Доналд Тръмп в 160 знака е много лаконичен. Той използва горния цитат на Обама за глупостта и допълни – „Това е сред основните причини президентът Обама да е най-лошият президент в историята на САЩ”.

Това са поредни баражи във войната на думи между президентът-демократ и кандидатът-републиканец през последните седмици. Преди Тръмп да започне да се очертава като сигурен победител в предварителната партийна надпревара за кандидатурата, Обама избягваше да коментира милиардера, който отдавна създава купища медийно съдържание с противоречивите си изказвания.

Строителният предприемач е критикувал остро и последния президент от собствената си партия – Джордж Буш-младши. Според Тръмп решението за американската инвазия в Ирак през 2003г. е „едно от най-лошите решения в историята на тази страна”.