В навечерието на 24 май - Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, г-н Стойо Вартоломеев, управител на ИК „Хермес“, ще се срещне в сряда, 18 май, с библиотечната общност от Русенски регион, за да дари книги на стойност 5000 лева на 20 читалища. 

Специален гост на събитието ще бъде и авторът Васил Георгиев – един от най-интересните съвременни български писатели, носител на престижни награди за литература. Сред дарените заглавия ще бъде и новата книга на Васил Георгиев - „Екс орбита“ - с автограф от автора. Книгата е сред номинираните за награда „Хеликон“. Тя ще бъде представена от автора и издателя във вторник, 17 май, от 18 часа в книжарница "Хермес" на ул."Александровска" 81. 

Дарението се прави по повод 25-ата годишнина на известното пловдивско издателство, което винаги е спазвало политика за подкрепа на българските автори и българската книга. Една от основните цели на екипа е да популяризира родната литература и да дава възможност тя да става достъпна за все повече читатели.