С прекрасен детски празник вчера бе открит новият офис на фирма „Каолин“ АД в Дулово. През целия ден, под звуците на весела музика, всички деца на града участваха в забавни игри, пяха, танцуваха, рисуваха и се веселиха до премала. Всеки гражданин на Дулово, който през този ден посети офиса на „Каолин“, си тръгна със сувенир от фирмата.


Откриването на офиса съвпадна с празника на град Дулово - 14 май, и се превърна в част от общоградските културни мероприятия. Точно в 10 часа ръководството на „Каолин“ в лицето на изпълнителните директори Волф Харлфингер, Димитър Ангелов и Радомир Чолаков имаше удоволствието да посрещне и да приеме приветствията и благопожеланията от кмета д-р Юксел Ахмед и председателя на Общинския съвет на Дулово Сезгин Галиб. Юксел Ахмед изрази удовлетворението на ръководството на града от факта, че такъв голям германски концерн като „Кварцверке“ ООД, който от 2013 г. е собственик на „Каолин“, е решил да осъществи мащабни инвестиции в района, с което ще бъдат осигурени така необходимите работни места и възможности за развитие. Сезгин Галиб се присъедини към думите на кмета и също от своя страна пожела успех на начинанието. От името на ръководството на „Каолин“ Волф Харлфингер благодари сърдечно на представителите на местната власт за радушния прием и декларира, че „Каолин“ ще изпълни всички ангажименти, които е поел във връзка с предстоящото разработване на находища на каолинова суровина на територията на община Дулово.


Припомняме, че в края на февруари с решение на Министерски съвет на „Каолин“ АД беше предоставена концесия за добив на кварц-каолинова суровина от находище „Колобър“ в община Дулово. Ангажиментът на концесионера е да инвестира в разработването на находището най-малко осем милиона лева, като за срока на концесията в общинския бюджет ще постъпят минимум 14 милиона лева. От ръководството на „Каолин“ смятат, че реално и двете суми ще бъдат много по-големи.   


По-късно през деня кметът Ахмед и гостите от „Каолин“ посетиха болницата в града, където се запознаха с някои нужди на общинската грижа за здравето на хората. Волф Харлфингер се ангажира да се информира в Германия за възможностите да бъде оказана подкрепа на болницата в Дулово с някои най-необходими инструменти и техника.