Преценили сте с какъв бюджет разполагате и сте взели твърдо решение да инвестирате парите си в недвижим имот. Независимо от това дали апартаментът, който планирате да купите, ще се превърне във вашия нов дом или ще бъде просто още една възможност да защитите и удвоите парите си след време, вие трябва да изберете имот, който е не само хубав, но и изгоден.

Разбира се, можете да се справите сами с търсенето, огледите и формалностите около сделката. Но знайте, че ще сте по-сигурни и спокойни, ако при огледи и сделки с недвижими имоти до Вас застане професионален брокер, който да бъде готов да Ви помогне във всяко отношение и да Ви даде отговор на всички въпроси. По този начин ще спестите време, нерви и ще направите изгодна покупка със съдействието на агент с опит, база от данни с имоти и контакти.

Да се избере професионален брокер не е лесно, но това не е причина да се отказвате.

Кои са най-важните качества, които брокерът трябва да притежава?

 - познаване на пазара на недвижими имоти в детайли;

 - способност да защити интересите Ви на купувач.

Добрият брокер ще ви предложи достатъчно на брой оферти за недвижими имоти, които са максимално близки до това, което вие търсите и можете да си позволите. Обикновено добрите агенции за имоти в Русе имат собствен сайт с изобилие от оферти за наем или покупка на апартаменти, къщи, магазини, офиси, складове и всякакъв тип имоти. Тези оферти са актуални, проверени, предоставени са снимки на имотите. Също така професионалистите с опит и коректно отношение към купувача изслушват исканията и не си позволяват да предлагат оферти, които не са съобразени с бюджета на клиента или не съответстват на неговите критерии и желания. Добрият брокер познава в детайли стъпките, през които се минава до сключване на сделка с имот и ще Ви посочи всички спънки, като, разбира се, ще бъде до Вас до последния момент със своите знания и умения.

Как да откриете такъв брокер? Търсете агенции с дългогодишен опит, с представителен, лесно достъпен офис, със сайт за обяви, по възможност с повече от един агент. Питайте познати, които са направили успешни сделки и биха могли да Ви насочат към правилната агенция за имоти. Когато откриете такъв брокер, Вие можете да бъдете сигурни, че всеки един оглед на имот ще бъде ползотворен и ще намерите жилището, което покрива всички Ваши изисквания и критерии за удобен, изгоден и перспективен имот.

Търсете професионалисти, на които можете да се доверите и не забравяйте, че агенциите с добра репутация и многогодишен опит държат на своите клиенти, защото знаят, че добрите сделки са тяхната най-ефективна реклама.